MAISON BERGER PARIS X STARCK

Een unieke zintuiglijke ervaring
Voor zijn eerste samenwerking met Maison Berger bedacht ontwerper Philippe Starck een laboratorium van 9 objecten, waarbij hij zich liet inspireren door de intelligentie van de wetenschap en de emoties die parfum oproepen. Daarbij greep hij terug naar de oorsprong van het merk dat werd opgericht door apotheker Maurice Berger, uitvinder van de beroemde Lampe Berger.
Philippe Starck weet hoe hij alledaagse voorwerpen tot iets iconisch kan maken en hij heeft voor Maison Berger Paris een collectie ontworpen met pure en tijdloze lijnen.
De collectie van Maison Berger Paris x Starck is een unieke ervaring voor alle zintuigen.
"Het is bijna niets, maar het is elegant en anders. Het gaat om de evocatie van de kracht van het abstracte en de poëzie van wetenschap. Om intelligentie en tijdloosheid.” Philippe Starck.
Een collectie verkrijgbaar in 3 geuren, ontworpen door Philippe Starck als lichaamsparfum, en door Maison Berger Paris als huisparfum.

De collectie van Maison Berger Paris x Starck is een unieke ervaring voor alle zintuigen.
"Het is bijna niets, maar het is elegant en anders. Het gaat om de evocatie van de kracht van het abstracte en de poëzie van wetenschap. Om intelligentie en tijdloosheid.” Philippe Starck.
Een collectie verkrijgbaar in 3 geuren, ontworpen door Philippe Starck als lichaamsparfum, en door Maison Berger Paris als huisparfum.

De Lampe Berger modellen
Met hun eenvoudige en duidelijke vorm weerspiegelen ze de perfectie. Het spel tussen de uitlopende basis en de taps toelopende hals resulteert in een uniek en stijlvol formaat. Drie kleuren worden geassocieerd met de geuren: roze (Peau de Soie), grijs (Peau de Pierre) en groen (Peau d'Ailleurs).

De parfumverspreiders
Drie flessen met een uiterst dunne body van borosilicaatglas en een gewelfde bodem die de indruk wekken "glas in glas" te zijn, zijn even elegant en verfijnd als complex om te vervaardigen. Hun metalen ring met organische decoratie benadrukt de verwijzing naar de wereld van de laboratoria en accentueert de lichtheid van hun silhouet.

Elektrische mistdiffusers
Deze drie elektrische mistdiffusers zijn verfijnd en tijdloos en bestaan uit een fles in een globe. Het getinte glas binnenin creëert iets mysterieus, een optische illusie. Het elektrische diffusiesysteem is verborgen in de metalen ring, die is geciseleerd met organische motieven. Een delicaat technisch hoogstandje.

het huisparfum Peau de Pierre

Peau de Pierre is een mannelijk parfum dat in het hart de vrouwelijke kant van een man onthult met zijn bloemig boeket van kruidige elegantie. Een houtachtige, bijna rokerige intensiteit wordt onthuld op een bed van minerale stenen, zacht afgerond op een laagje vanille, amber sandelhout en muskus.

Topnoten

Karwij, Bergamot, Kardemom

Hartnoten

Engelwortel, Jasmijn, Kaneel, Kruidnagel, Heliotroop

Basisnoten

Sandelhout, Vanille, Wierook, Labdanum, Amber, Muskus

het huisparfum Peau de Soie

Peau de Soie is een paradox, die van een parfum waarvan het vrouwelijke aspect zich openbaart rond het hart van een man. Een contrast tussen het vrouwelijke en het mannelijke, een spel van verleiding van de ingrediënten: kers en viooltjes verenigen zich met moderne aromatische noten om de balans in evenwicht te brengen op een achtergrond met houtachtige en chyprenoten.

Topnoten

Kers, Bergamot, Viooltjes

Hartnoten

Iris, Aromatische Noten, Witte Muskus

Basisnoten

Muskus, Patchouli, Chyprenoten

het huisparfum Peau d'Ailleurs

Peau d'Ailleurs is niet onder woorden te brengen, ongrijpbaar. Een ontdekkingstocht naar onszelf, naar die andere wereld van Ailleurs en het onbewuste. Het iriserende bloemenhart wordt omgeven door een aardse, minerale materie, waarna muskus- en houtachtige akkoorden zich openbaren aan het einde van een verre reis.

Topnoten

Groene noten, Minerale akkoorden, Viooltjesblad

Hartnoten

Iris, Roos

Basisnoten

Patchouli, Vetiver, Leder, Muskus

Philippe Starck

Tot vandaag heeft Philippe Starck al meer dan 10.000 creaties gerealiseerd. Hij is een designer met een missie, een visie: elke creatie, in welke vorm ook, is bedoeld om het leven van zoveel mogelijk mensen beter te maken. Vandaag is hij een van de meest visionaire en erkende ontwerpers op de internationale hedendaagse scène. Hij is inderdaad DE meest populaire ontwerper omdat hij een democratische benadering van het vak eist en zijn talent op alle vlakken inzet. Hoewel hij werkt aan projecten waarbij technische bekwaamheid voor scheepsbouwkunde of ruimtevaarttechniek een rol speelt, is zijn reputatie vooral gebouwd op zijn vermogen om alledaagse voorwerpen opnieuw uit te vinden met waarbij hij vooropstelt om design voor iedereen toegankelijk te maken.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontdek onze nieuwe collecties en items, krijg toegang tot privéverkoop en ontvang exclusieve aanbiedingen

Als u zich inschrijft, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en de wijze van verwerking van uw persoonsgegevens.

Maison Berger Paris
Maison Berger Paris

120 jaar geschiedenis en innovatie ten dienste van uw zintuigen en uw welzijn.