DE BERGER LAMP EEN ITEM MET EEN FUNCTIE
Aan het einde van de 19e eeuw wilde apothekersassistent Maurice Berger een systeem ontwikkelen om de lucht in ziekenhuiszalen te zuiveren. Door zijn wil, een sanitaire noodzaak en het ontwerp van een innoverend technisch procedé, zag de Lampe Berger het daglicht.

Maar kon hij toen vermoeden dat dit item een buitengewone toekomst te wachten stond en dat de ambitieuze en vernieuwende beloften van dit unieke ontwerp 120 jaar later nog steeds ongeëvenaard zou zijn?
DE BERGER LAMP
Zuiveren is niet maskeren… Parfumeren is niet verhullen!
Ook vandaag de dag maakt de Lampe Berger het onderscheid ten opzichte van de andere katalysessystemen. Dankzij de exclusieve gepatenteerde brander zuivert en parfumeert de Lampe Berger de binnenlucht zoals geen enkel ander systeem.

De diffusie met katalyse elimineert immers daadwerkelijk de moleculen die verantwoordelijk zijn voor onaangename luchtjes en een lagere temperatuur in de kern van het systeem zorgt ervoor dat de kwaliteit van het huisparfum behouden blijft en het parfumeren snel, homogeen en blijvend gebeurt, zelfs in een groot vertrek.
Techniek, maar dat is niet alles!
Vanaf de creatie van Maurice Berger raakte de kunstwereld geïnteresseerd in dit innoverende item. We stonden aan de vooravond van de 20e eeuw, die van de jugendstil en de nieuwe, algemeen aanvaarde vereniging van mooi met nuttig.

De door de creativiteit van dit tijdperk en de visie van een generatie - die van Coco Chanel, Picasso en Cocteau – veranderde de Lampe Berger van een icoon en de rol van luchtzuiveraar in die van een sfeerschepper.

Sindsdien houdt de Lampe Berger zich vol passie aan zijn decoratieve belofte. Ook nu nog vormt deze het speelveld voor vermaarde ontwerpers en talentvolle designers. Maison Berger Paris is altijd eigentijds, laat zich inspireren door de trends en biedt de designers van het moment de mogelijkheid hun fantasie de vrije loop te laten. Utopik Design, Sapide, Armand Delsol, Sylvie de France en natuurlijk Lolita Lempika..

Bureaus en ontwerpers leveren hun bijdrage en geven actuele trends een gezicht! Glasblazers, kristalbewerkers en porseleinfabrikanten stellen hun uitmuntende kennis van hun beroep in dienst van de creatie van deze vormen en lijnen. Maar deze prachtige modellen zouden niet half zo mooi zijn zonder de unieke geurcomposities die zij in zich hebben..Bij Maison Berger Paris vormen de huisparfums namelijk het hart van de creatie. Zij worden uitgevonden door de beste Franse ‘Neuzen’ (Meester-parfumeurs uit Grasse) en blinken uit door hun enorme diversiteit in een palet van bijna zestig huisparfums.

De huisparfums zijn het talent van uitzonderlijke Meester-parfumeurs en de uitdrukking van Frans vakmanschap. Ze zijn ook een zeldzaam technisch meesterschap dat werkzaamheid, kwaliteit en veiligheid garandeert.
De Lampe Berger een eindeloze keuze, een uniek ritueel
Maison Berger Paris heeft meer dan 100 verschillende Lampe Bergers in haar assortiment. Ieder jaar komen er een tiental nieuwe modellen met ieder hun eigen persoonlijkheid bij dat het resultaat is van zo’n 18 maanden van brainstormen, prototypes vervaardigen en tests uitvoeren. De Lampe Berger is ook de beschrijving van een oneindigheid aan stijlen, vormen, kleuren en materialen. Maar het is ook, en vooral, een uniek welzijnsritueel: Stap 1 – Vul de Lampe Berger voor 1/3 met uw favoriete Huisparfum. Stap 2 – Plaats de brander in de Lampe Berger, druk deze zacht aan, plaats de afsluitdop en wacht 30 minuten voor gebruik. Stap 3 – Verwijder de afsluitdop en steek de brander aan. Wacht 2 tot 3 minuten tot de vlam kleiner wordt en de steen lichtgrijs is gekleurd. Stap 4 – Blaas de vlam uit, plaats de sierdop en laat de Lampe Berger 30 minuten zijn werk doen. De binnenlucht wordt gezuiverd, gereinigd en voorzien van een huisparfum. Stap 5 – Verwijder na 30 minuten de sierdop, plaats de afsluitdop op de Lampe Berger en het ritueel is ten einde. Plaats de sierdop en de Lampe Berger staat klaar voor een volgend gebruik. De Lampe Berger is een prachtige choreografie die alleen nog op u wacht om uitgevoerd te worden..!
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontdek onze nieuwe collecties en items, krijg toegang tot privéverkoop en ontvang exclusieve aanbiedingen

Als u zich inschrijft, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en de wijze van verwerking van uw persoonsgegevens.

Maison Berger Paris
Maison Berger Paris

120 jaar geschiedenis en innovatie ten dienste van uw zintuigen en uw welzijn.