Na 125 jaar nog steeds geen rimpel
Na 125 jaar nog steeds geen rimpel
Maison Berger Paris

Na 125 jaar nog steeds geen rimpel

Er zijn buitengewone bestemmingen, verhalen die niet verzonnen zijn. Idee-en waar u zelf nooit opgekomen zou zijn, van mannen en vrouwen achter een embleem. Er zijn scenario’s die te danken zijn aan een mooie inspiratie, met de belofte van talrijke afleveringen in het verschiet..

Maison Berger Paris is een van die mooie verhalen. Vanaf de Lampe Berger tot aan de parfumverspreider, geurkaars en het autoparfum, schrijft Maison Berger Paris al sinds het einde van de 19e eeuw aan het verhaal van een tijdloze roman..

MAURICE BERGER

Een man die zijn tijd ver vooruit was

In 1898 ontwikkelde apothekersassistent Maurice Berger een klein voor-werp om de lucht van ziekenhuiszalen te zuiveren van bacteriën. Een ver-nieuwend concept ziet het daglicht: de lucht zuiveren en onaangename luchtjes
elimineren in plaats van deze te maskeren. Een unieke technologie werd
geboren: het diffusiesysteem met katalyse, en een onverwacht item werd ontworpen: de Lampe Berger.

Al snel werd het publiek enthousiast over het idee en de kunstwereld over het item. We waren aan het begin van de 20e eeuw, die van de jugendstil, de ontmoeting tussen mooi en nuttig en het tijdperk waarin design zijn intrede maakte in het dagelijkse leven..

Gesteund door de animo van een hele generatie ontwerpers en het enthou-siasme van Meester-parfumeurs, ging Maurice Berger diverse samenwer-kingsverbanden aan met beroemde ontwerpers en ambachtslieden. Hij schreef het eerste hoofdstuk van zijn verhaal en legde de eerste hoeksteen van zijn winkel aan de Rue Duphot: L’Ozosenteur.

DE LAMPE BERGER

Op het juiste moment op de juiste plaats

125 jaar geleden ontwikkelde Maurice Berger het diffusiesysteem met kata-lyse en sindsdien gaan designers voor hem aan de slag met de trends en vin-den de ambachtslieden de eigentijdse modellen uit.

De Lampe Berger werd een geliefd item: het eerste van een lange reeks geurcreaties.. En de geschiedenis werd vervolgd zonder ook maar een grein-tje inspiratie te verliezen. De lijnen van de modellen werden doorlopend aangepast onder leiding van designers van dat moment en er kwamen steeds meer huisparfums om de op dat moment gewilde geuren te vangen..

In de loop der tijd zijn er steeds meer manieren van parfumeren bijgeko-men:
- De vegan geurkaarsen worden gemaakt van 100% plantaardige was;
- De parfumverspreiders met sticks gaan met hun tijd mee;
- En de parfumverspreider vervolgt zijn weg tot in uw auto.

VAN LAMPE BERGER

Tot Maison Berger Paris

Al 125 jaar staat de Lampe Berger aan de top als het om de verspreiding van huisparfums en het zuiveren, reinigen van de binnenlucht gaat. Maar de Lampe Berger is meer dan een iconisch item: het vertegenwoordigt Maison Berger Paris en alle huisparfums die zij produceren.

In 2018 maakte het merk Lampe Berger plaats voor Maison Berger Paris, omdat de benaming niet langer de diversiteit aan creaties omvatte die het merk weerspiegelde.

Maison Berger Paris is elegant, maar ook solide, met een know-how à la Française, een unieke uitmuntendheid en een weergaloze French Touch..

Maison Berger Paris is innoverend en creatief, blijft bij de tijd, volgt de trends, ontmoet designers, zoekt naar nieuwe talenten en blijft nieuwe huis-parfums ontwikkelen.

Maison Berger Paris blijft absoluut eigentijds, anticipeert en daagt uw wen-sen op het gebied van parfum uit. Het componeert nu al zijn volgende geur-melodie en tekent nog steeds voor u de contouren van pure levenskunst..