De Berger lamp, een item met een functie
De Berger lamp, een item met een functie

De Berger lamp, een item met een functie

Aan het einde van de 19e eeuw wilde apothekersassistent Maurice Berger een systeem ontwikkelen om de lucht in ziekenhuiszalen te zuiveren. Door zijn wil, een sanitaire noodzaak en het ontwerp van een innoverend technisch procedé, zag de Lampe Berger het daglicht.

Maar kon hij toen vermoeden dat dit item een buitengewone toekomst te wachten stond en dat de ambitieuze en vernieuwende beloften van dit unieke ontwerp 120 jaar later nog steeds ongeëvenaard zou zijn?

Zuiveren is niet maskeren… Parfumeren is niet verhullen!

Ook vandaag de dag maakt de Lampe Berger het onderscheid ten opzichte van de andere katalysessystemen. Dankzij de exclusieve gepatenteerde brander zuivert en parfumeert de Lampe Berger de binnenlucht zoals geen enkel ander systeem.

De diffusie met katalyse elimineert immers daadwerkelijk de moleculen die verantwoordelijk zijn voor onaangename luchtjes en een lagere temperatuur in de kern van het systeem zorgt ervoor dat de kwaliteit van het huisparfum behouden blijft en het parfumeren snel, homogeen en blijvend gebeurt, zelfs in een groot vertrek.

Techniek, maar dat is niet alles!

Vanaf de creatie van Maurice Berger raakte de kunstwereld geïnteresseerd in dit innoverende item. We stonden aan de vooravond van de 20e eeuw, die van de jugendstil en de nieuwe, algemeen aanvaarde vereniging van mooi met nuttig.

De door de creativiteit van dit tijdperk en de visie van een generatie - die van Coco Chanel, Picasso en Cocteau – veranderde de Lampe Berger van een icoon en de rol van luchtzuiveraar in die van een sfeerschepper.

Sindsdien houdt de Lampe Berger zich vol passie aan zijn decoratieve belofte. Ook nu nog vormt deze het speelveld voor vermaarde ontwerpers en talentvolle designers. Maison Berger Paris is altijd eigentijds, laat zich inspireren door de trends en biedt de designers van het moment de mogelijkheid hun fantasie de vrije loop te laten. Utopik Design, Sapide, Armand Delsol, Sylvie de France en natuurlijk Lolita Lempika..

Bureaus en ontwerpers leveren hun bijdrage en geven actuele trends een gezicht! Glasblazers, kristalbewerkers en porseleinfabrikanten stellen hun uitmuntende kennis van hun beroep in dienst van de creatie van deze vormen en lijnen. Maar deze prachtige modellen zouden niet half zo mooi zijn zonder de unieke geurcomposities die zij in zich hebben..Bij Maison Berger Paris vormen de huisparfums namelijk het hart van de creatie. Zij worden uitgevonden door de beste Franse ‘Neuzen’ (Meester-parfumeurs uit Grasse) en blinken uit door hun enorme diversiteit in een palet van bijna zestig huisparfums.

De huisparfums zijn het talent van uitzonderlijke Meester-parfumeurs en de uitdrukking van Frans vakmanschap. Ze zijn ook een zeldzaam technisch meesterschap dat werkzaamheid, kwaliteit en veiligheid garandeert.

De Lampe Berger

Een eindeloze keuze, een uniek ritueel