Maison Berger Paris, 120 JAAR AAN HISTORIE
MAISON BERGER PARIS 120 JAAR VAN CREATIES
In het begin was er een goede intentie; die van apothekersassistent Maurice Berger die aan het einde van de 19e eeuw het belangrijkste probleem van zijn tijd wilde aanpakken: de steriliteit in ziekenhuizen.

Het was het begin van een innoverend procedé, dat van het diffusiesysteem met katalyse, waardoor onaangename geuren niet alleen meer gemaskeerd, maar ook geëlimineerd werden. De Lampe Berger was een uniek Frans ontwerp met een exclusieve gepatenteerde brander die, ook nu nog, een ongeëvenaarde geurverspreiding garandeert.

Er volgde een enorm succes, de ontmoeting met de kunstwereld, de aandacht van beroemdheden voor dit innoverende item, samenwerkingsverbanden met vermaarde designers en tot slot: het begin van een nieuw hoofdstuk.
MAISON BERGER PARIS
DE LAMPE BERGER VAN FUNCTIONEEL TOT STIJVOL
Het begin van de 20e eeuw is de periode van de jugendstil en de nieuwe, algemeen aanvaarde vereniging van mooi met nuttig.

De door de creativiteit van dit tijdperk en de visie van een generatie - die van Coco Chanel, Picasso en Cocteau – veranderde de Lampe Berger van een icoon en de rol van luchtzuiveraar in die van een sfeerschepper. Hij was niet meer slechts een efficiënte glazen flacon die zorgde voor een gezuiverde binnenlucht, maar veranderde in een elegante stijloefening gezien zijn subtiele manier van parfumverspreiding.
DE LAMPE BERGER
MAISON BERGER PARIS EEN TEKEN DES TIJDS
De Lampe Berger anticipeerde op een noodzaak, begeleidde een tijdperk en voorzag een trend. Van een accessoire werd deze een must have in ieder huishouden. Het bleek de inleiding van 120 creatieve jaren, waarin kunst en techniek elkaar vonden en het aangename met het nuttige verenigd werd.

Vervolgens werd het meer dan allen een Lampe Berger, want er werden ook geurkaarsen, parfumverspreiders en een autoparfum ontwikkeld. Vandaag de dag hebben alle items hun plekje gevonden en voelen alle huisparfums zich thuis..

Welkom bij Maison Berger Paris!
MAISON BERGER PARIS 120 ANS VAKMANSCHAP
In 1898 ontstond er een ritueel, dat van een gezuiverde lucht, en een item, De Lampe Berger. Daarna volgden 120 jaar van creatie: een zoektocht naar uitmuntendheid, de verleiding van perfectie..

Ideeën werden realiteit, innovatie kwam na diverse onderzoeken, Maison Berger Paris werd opgericht met vakmanschap en erkende deskundigheid als basis. Het in hart van Normandië gevestigde Maison Berger Paris werd een familiebedrijf met een netwerk en nationale talenten, met een Frans fabricaat dat tot ver buiten de grenzen zijn markt vond.

Maison Berger Paris heeft de kracht van technisch onderzoek, de gevoeligheid van een creatief vermogen en kan rekenen op de ambitie van alle teams.
MAISON BERGER PARIS
MAISON BERGER PARIS de demonstratie van een Frans succesverhaal
Maison Berger Paris is een 100% Frans bedrijf: de uitmuntendheid van de beste parfumeurs, de Franse Touch van talentvolle designers en de deskundigheid van een in Limoges gevestigd technisch centrum.

Maison Berger Paris staat voor een nationaal succes: 150 medewerkers, 800.000 verkochte Lampe Bergers per jaar en ieder jaar de verspreiding van 5 miljoen liter huisparfum. Maison Berger Paris staat ook voor een internationaal succes: 7.000 verkooppunten in bijna 50 landen.
MAISON BERGER PARIS een succesvol parcours..
Aan het begin van de 20e eeuw is de kunstwereld enthousiast over de Lampe Berger en het publiek over het idee. Zo’n honderd jaar later verkrijgt het merk het keurmerk EPV — Entreprise du Patrimoine Vivant - dat Franse ondernemingen onderscheidt met een uitmuntende ambachtelijke en industriële know-how.

Het innoverende en creatieve Maison Berger Paris blijft met de tijd meegaan. Gevoelens en ontroering zijn belangrijk, uw emoties bespelen is het hoofddoel. Op bedreven en geraffineerde wijze weten ze door middel van een geurmelodie onze tijd te beschrijven: met top-, hart- en basisnoten wordt een tijdloze elegantie gecreëerd.

Absoluut eigentijds en met een visie weet Maison Berger Paris onze toekomst te schetsen.
MAISON BERGER PARIS
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Ontdek onze nieuwe collecties en items, krijg toegang tot privéverkoop en ontvang exclusieve aanbiedingen

Als u zich inschrijft, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en de wijze van verwerking van uw persoonsgegevens.

Maison Berger Paris
Maison Berger Paris

120 jaar geschiedenis en innovatie ten dienste van uw zintuigen en uw welzijn.