Veelgestelde vragen

De LAMPE BERGER

Wat zijn de voordelen van de Lampe Berger?

Dankzij de exclusieve gepatenteerde brander zuivert en parfumeert de Lampe Berger de binnenlucht van uw interieur zoals geen ander systeem. De diffusie met katalyse, die in de loop der jaren geperfectioneerd is, elimineert immers daadwerkelijk de moleculen die verantwoordelijk zijn voor ongewenste geuren. Door deze eigenschap is de Lampe Berger onmisbaar voor iedereen die een zuivere lucht wilt inademen, een aangenaam parfum in huis wenst en bovendien van een prachtig decoratie-object wilt genieten.

In welk vertrek gebruik ik de Lampe Berger?

U kunt de Lampe Berger in alle vertrekken van uw huis of appartement gebruiken: woonkamer, badkamer, keuken, werkkamer, slaapkamer en/of hal. In ieder vertrek creëert u een andere sfeer met behulp van een huisparfum en Lampe Berger model naar keuze.

Het vertrek, zelfs groot, wordt snel, gelijkmatig en blijvend geparfumeerd door de Lampe Berger. Met een ongelooflijke hoeveelheid aan stijlen, silhouetten en materialen, waaronder glas, porselein en kristal, vindt u altijd wel een Lampe Berger die past in uw interieur.

Wij adviseren u, indien u graag en met regelmaat wisselt van huisparfum, om meerdere Lampe Berger modellen te gebruiken, waarbij u ieder model met een ander huisparfum vult.

Hoe lang dient ik de Lampe Berger te gebruiken?

Voor een optimaal resultaat gebruikt u de Lampe Berger +/- 30 minuten in een vertrek van 12m². Deze oppervlakte staat gelijk aan de grote van een gemiddelde woonkamer. Bekijk de tutorial om te zien hoe u met de juiste handelingen optimaal van uw Lampe Berger kunt genieten!

Kan de Lampe Berger in bijzijn van kinderen gebruikt worden?

Ja, u kunt een Lampe Berger in het bijzijn van kinderen gebruiken, mits u de gebruiksinstructies in acht neemt en ervoor zorgt dat zij de Lampe Berger niet zelf gebruiken en dat deze niet binnen het bereik staat.

Hoe kies ik mijn eerste Lampe Berger?

Met een ongelooflijke hoeveelheid aan stijlen, silhouetten en materialen, waaronder glas, porselein, en kristal, vindt u altijd wel een Lampe Berger die past in uw interieur. Om u te helpen bij het kiezen van uw Lampe Berger, vindt u online een hulpmodule: na enkele vragen beantwoord te hebben, kunt u kiezen uit de modellen die het beste bij uw interieur passen.

Tevens kunt u terecht bij een van onze verkooppunten. Zij adviseren u graag bij uw keuze voor een Lampe Berger

Wat is de levensduur van een Lampe Berger?

De Lampe Berger modellen zijn objecten met een zeer hoogwaardige kwaliteit. Door uw Lampe Berger op de juiste wijze te onderhouden, biedt deze u jarenlang plezier!

Het is met name belangrijk uitsluitend huisparfum van het merk Maison Berger Paris in uw Lampe Berger te gebruiken. Verder heeft de brander een levensduur van een jaar of 200 keer gebruik; vergeet niet uw brander regelmatig te vervangen voor optimale prestaties van uw Lampe Berger.

Welke voorzorgsmaatregelen tref ik wanneer de Lampe Berger langere tijd niet gebruikt wordt (bijvoorbeeld vakantie)?

Indien u de Lampe Berger gedurende langere tijd niet gebruikt, adviseren we u de brander uit de Lampe Berger te halen om verstopping te voorkomen en het resterende huisparfum terug in de desbetreffende flacon te doen en de Lampe Berger neer te zetten.

Welke stappen kan ik doorlopen om de Lampe Berger weer optimaal te laten werken?

Het kan voorkomen dat de brander om een of andere reden als het ware “verstopt” is geraakt en na enige tijd enigszins afkoelt of moeilijk(er) aan gaat.

Dit komt bijvoorbeeld voor als de Lampe Berger gedurende langere tijd niet gebruikt wordt, de brander (afgekoeld) voor enige tijd zonder afsluitdop heeft gestaan, de brander een aantal maal niet de gelegenheid heeft gehad om voldoende op temperatuur te komen of door gebruik van een ander merk huisparfum. De brander van Lampe Berger en de huisparfums van Maison Berger Paris zijn exact op elkaar afgestemd. Een ander merk huisparfum heeft een andere viscositeit en samenstelling waardoor de brander als het ware kan dichtslibben.

We zouden u het volgende willen adviseren om te zorgen dat uw brander weer optimaal functioneert:

 • Verwijder de brander inclusief het lont uit de Lampe Berger.
 • Wring het lont zo goed mogelijk uit.
 • Laat de brander en het lont gedurende 1 - 2 dagen drogen op keukenpapier.
 • Vul de Lampe Berger voor ongeveer 1 - 1,5 centimeter met het huisparfum Neutre Air Pur van Maison Berger Paris voor de Lampe Berger.
 • Plaats de brander inclusief het lont (na 1 - 2 dagen) terug in de Lampe Berger.
 • Laat het huisparfum eerst gedurende 30 minuten intrekken met de afsluitdop op de brander.
 • Ontsteek de brander en laat deze gedurende langere tijd branden totdat de brander licht egaal grijs kleurt en de vlam rustig en klein is (2-3 minuten).
 • Vervolgens blaast u de brander uit (en plaats de sierdop op uw Lampe Berger).
 • Het katalyse proces gaat nu van start en de steen blijft gedurende langere tijd op temperatuur.
 • Na ongeveer 30 minuten plaatst u de afsluitdop terug op de brander om de Lampe Berger uit te zetten.
 • De brander van Lampe Berger is nu gereinigd en de verstopping is verholpen.

Het is belangrijk de brander na ontsteking maximaal 2-3 minuten te laten branden totdat de vlam kleiner wordt en de steen licht egaal grijst kleurt voordat u deze uitblaast.

DE HUISPARFUMS VOOR IN DE LAMPE BERGER

Kan ik (huis)parfums anders dan die van Maison Berger Paris in de Lampe Berger gebruiken?

Alleen de combinatie van de huisparfums van Maison Berger Paris met het katalyseprocedé van de Lampe Berger garandeert u de kwaliteit, optimale werking en de gebruiksveiligheid van de Lampe Berger. Bij gebruik van een (huis)parfum anders dan die van Maison Berger Paris vervalt bovenstaande garantie.

Hoelang gaat een flacon van 500 ml huisparfum voor de Lampe Berger mee?

Bij juist en optimaal gebruik van de Lampe Berger zuivert, reinigt en parfumeert u uw interieur +/- 30 à 40 maal met een 500 ml huisparfum.

Kunnen de parfums van Maison Berger Paris met elkaar gemengd worden?

Ieder huisparfum is een unieke parfumcompositie die u een optimale werking en parfumverspreiding van de Lampe Berger garandeert. Om van de weldadige werking van uw Lampe Berger te profiteren, mag u de parfums dan ook niet met elkaar mengen.

U kunt echter de intensiteit van de huisparfums optimaliseren d.m.v. het huisparfum Neutre Air Pur.

Wat is de functie van het huisparfum Neutre Air Pur?

Neutre Air Pur is een geurloos huisparfum met talrijke functies:

 • Het zuivert de lucht zonder te parfumeren.
 • Het optimaliseert de intensiteit van het huisparfum
 • Het neutraliseert de brander bij de overstap naar een ander huisparfum

Hoe verander ik van huisparfum?

Om van huisparfum te veranderen, laat u de brander 20 minuten werken met het huisparfum Neutre Air Pur. U kunt daarna uw Lampe Berger vullen met een ander huisparfum naar keuze van Maison Berger Paris voor in de Lampe Berger.

Om van meerdere parfums in uw interieur te genieten, is de ideale oplossing om tenminste twee Lampe Berger modellen, met ieder zijn eigen huisparfum, te gebruiken. Zo hoeft u niet steeds van huisparfum in uw enige Lampe Berger te wisselen.

Hoe verwijdert de katalytische verbranding van de Lampe Berger de nare en ongewenste geuren?

Maison Berger Paris doet alles om zijn procedé te beschermen en te doen voortduren. Om deze reden heeft Maison Berger Paris een technisch centrum in Limoges voor onderzoek en ontwikkeling en vragen zij talrijke octrooien en patenten aan.

De brander bestaat uit twee zones: een aan de buitenkant, ofwel de katalyse zone, waarvan de

temperatuur ca. 500°C bereikt t.b.v. de katalytische oxidatie van alcohol en het wegnemen van

ongewenste geuren. En, een tweede in het midden ofwel de kern, met een lagere temperatuur tot

maximaal 200°C, waardoor het huisparfum verspreidt kan worden terwijl de geurnoten behouden

blijven en een zeer hoge parfumkwaliteit gegarandeerd wordt.

Waarom bevat het huisparfum van Maison Berger Paris voor de Lampe Berger isopropylalcohol en niet een ander type alcohol?

Voor Maison Berger Paris is de kwaliteit van de binnenlucht zeer belangrijk.

Maison Berger Paris werkt samen met de grootste Franse parfumeurs voor de ontwikkeling van verfijnde geursferen, doet alles om de veiligheid en kwaliteit van deze producten te kunnen garanderen zodat enkel perfect beheerste en gecontroleerde stoffen in de lucht verspreid worden. Isopropylalcohol sluit perfect aan bij de beloften van kwaliteit en veiligheid van Maison Berger Paris.

Hoe kies ik mijn huisparfum?

Parfum vormt het hart van ons vak en wij doen alles om zeer rijke parfumcreaties en gewaardeerde composities te creëren. Onze rijke en gevarieerde collecties gecreëerd in Grasse zijn gebaseerd op uitzonderlijke parfums en zijn een waar eerbetoon aan de Franse traditie en know-how.

Om u te helpen bij het kiezen van uw huisparfum, beschikt u over een online keuzemodule die u begeleidt bij het zoeken van het huisparfum dat het beste bij uw wensen en uw interieur past.

Tevens kunt u terecht bij een van onze verkooppunten. Zij adviseren u graag bij uw keuze voor een huisparfum.

Mijn favoriete huisparfum zit niet langer in de collectie, wat moet ik doen?

Het kan gebeuren dat een bepaald huisparfum uit de collectie verdwijnt. Zoekt u inspiratie voor een nieuw huisparfum of zoekt u een vergelijkbaar huisparfum? Gebruik dan onze online keuzemodule om een huisparfum te vinden dat het beste bij uw wensen en uw interieur past.

Wat zijn de eisen van Maison Berger Paris betreffende de kwaliteit van zijn huisparfums?

Op het gebied van parfums zijn onze productvoorwaarden zeer streng. Wij gebruiken gecontroleerde stoffen die getest zijn door een onafhankelijk laboratorium. Dit laboratorium verifieert of tijdens het verspreiden van de huisparfums geen rook en onaangename dampen ontstaan. Alle fasen van de creaties van de huisparfums moeten aan onze interne strenge eisen voldoen.

Is er een uiterste houdbaarheidsdatum voor de huisparfums?

Nee, de huisparfums hebben geen uiterste houdbaarheidsdatum.

Is er een verschil tussen de huisparfums voor de Lampe Berger van het merk Maison Berger Paris en die van Lampe Berger Paris?

De benaming Lampe Berger Paris omvatte niet langer de diversiteit aan creaties die het merk weerspiegelt. Maison Berger Paris is de nieuwe naam van het merk en is de nieuwe overkoepelende plek voor creatie en inspiratie rond Franse passie voor kunst en parfum voor het interieur.

Bij sommige van onze verkooppunten vindt u wellicht nog huisparfums onder de naam van Lampe Berger Paris; deze zijn exact hetzelfde als de huisparfums van Maison Berger Paris voor de Lampe Berger.

Waarom is het ene huisparfum transparant en heeft het andere huisparfum meer kleur?

Al onze huisparfums tonen de natuurlijke kleur van het huisparfum door het gebruik van originele ingrediënten en componenten.

DE PARFUMVERPREIDERS MET STICKS

Waarvoor gebruikt u de parfumverspreiders met sticks?

De collectie parfumverspreiders met sticks van Maison Berger Paris nodigt u uit een andere manier te ontdekken om uw interieur te parfumeren en met elegantie te decoreren. Dankzij het systeem van koude diffusie door middel van capillariteit verspreiden de huisparfums zich enkele weken lang, op intense of subtiele wijze, maar altijd met een uitstekende kwaliteit.

Hoe lang verspreidt een parfumverspreider met sticks zijn parfum?

Een parfumverspreider met sticks met 125 ml huisparfum verspreidt ongeveer 8 weken lang een aangenaam parfum in uw interieur

Hoe kan ik mijn parfumverspreider weer activeren?

Vergeet niet om de sticks regelmatig om te keren voor een optimale werkzaamheid van parfumverspreider. U kunt sticks verwijderen of toevoegen om de intensiteit van het parfum te optimaliseren en hier langer van te genieten.

Wanneer moet ik de sticks vervangen?

Al onze parfumverspreiders kunnen nagevuld worden met de navullingen van Maison Berger Paris die speciaal ontwikkeld zijn voor de parfumverspreider. Wanneer u van huisparfum wenst te veranderen of voor de tweede maal uw parfumverspreider wenst na te vullen met een nieuwe navulling 200ml, adviseren wij u de sticks te vervangen om zo optimaal van het parfum te kunnen genieten.

Kunnen de huisparfums voor Lampe Berger gebruikt worden voor de parfumverspreiders met sticks?

Onze huisparfums zijn speciaal voor iedere verspreidingswijze gecreëerd en kunnen niet gemengd of op een andere manier gebruikt worden dan aangegeven op de flacons. Voor de parfumverspreider met sticks zijn navullingen van 200 ml beschikbaar om de parfumverspreiding van uw favoriete huisparfum te verlengen.

Wat is het verschil tussen de sticks van zwart polymeer en die van wilgenhout voor de parfumverspreiders?

Wij bieden verschillende sticks aan die speciaal ontworpen zijn voor een intense of subtiele verspreiding van het huisparfum. Kies voor de sticks van polymeer als u een strak en eigentijds resultaat zoekt of ga voor de natuurlijke look met de sticks van wilgenhout.

DE KAARSEN

Waarom zou ik een geurkaars gebruiken?

Voor een warme vlam en een gezellig ritueel! De collectie geurkaarsen van Maison Berger Paris wekt uw interieur tot leven en vertelt u talrijke verhalen: van zacht katoen, tot frisse verbena en exotische amber, of de nostalgische geur van de zeep van vroeger...

Hoe zijn de kaarsen samengesteld?

Voor Maison Berger Paris zijn de kwaliteit en de veiligheid van de producten van groot belang. Om die reden heeft Maison Berger Paris vegan kaarsen van 100 % plantaardige was ontwikkeld, zonder kleurstoffen en bovendien voorzien van een katoenen lont voor een schone en optimale verbranding.

In hoeverre verschillen zij van de klassieke geurkaarsen?

De geurkaarsen van Maison Berger Paris zijn op veel punten anders dan andere. Allereerst zijn de geurkaarsen van Maison Berger Paris vegan, zijn ze gemaakt van plantaardige was en bevatten ze geen kleurstoffen. Het lont is daarnaast gemaakt van katoen.

De geurkaarsen worden met de hand gegoten en zijn in de massa geparfumeerd om een gelijkmatige en weergaloos subtiele verspreiding van het parfum te garanderen.

Hoe lang brandt een geurkaars van Maison Berger Paris?

De levens- en gebruiksduur van een geurkaars hangt af van de grootte van de kaars. Bij een normaal gebruik gaat een geurkaars van 210 gram ongeveer 35 branduren mee, een geurkaars van 180 gram ongeveer 30 branduren en een van 680 gram ongeveer 80 branduren.

Hoe zorg ik voor mijn geurkaars?

Om lang plezier te hebben van uw Maison Berger Paris geurkaars dient u het lont regelmatig af te knippen tot ongeveer 1 cm hoogte en te zorgen dat deze recht staat, alvorens u hem aansteekt.

Enkele seconden na het aansteken begint het subtiele parfum zich te verspreiden.

Voor een homogene verbranding adviseren we u de kaars niet uit te blazen vooraleer het volledige oppervlak van de kaars vloeibaar is geworden. Bekijk de tutorial om uw geurkaars op de beste manier te onderhouden.

HET AUTOPARFUM

Hoe lang wordt het parfum verspreid?

De navulbare parfumverspreider voor iDe navulbare auto diffuser verzekert u gedurende een lange tijd van een heerlijk parfum. De navullingen van keramiek werken optimaal gedurende ca. 4-6weken.

Kan ik kiezen tussen verschillende parfums voor in de auto?

De collectie auto diffusers bestaat uit verschillende parfums waaronder een aantal parfums uit de Aroma collectie, een aantal parfums uit de Anti-Odeur collectie en tevens een aantal parfums uit de collectie vanuit Lampe Berger en de parfumverspreider met sticks. Kies voor een autorit met uw favoriete parfum en geef uw auto meteen een decoratief accent.

Waar plaats ik de auto diffuser in mijn auto?

Plaats uw auto diffuser op het ventilatierooster voor een optimale verspreiding. Bekijk de tutorial om de parfumverspreider voor in de auto op de beste manier te gebruiken.

DIFFUSER NIGHT & DAY

Kan ik de diffuser Night & Day zowel voor het in slaap komen als voor het wakker worden gebruiken?

Ja. De 2 werkwijzen (helpen in slaap te komen en wakker te worden) werken los van elkaar. U kunt uw diffuser Night & Day dan ook zowel voor het in slaap komen als voor het wakker worden gebruiken. Hiervoor hoeft u alleen maar de slaapfunctie te activeren en niet vergeten ook de wekfunctie in te schakelen.

Hoeveel capsules bevat 1 giftset?

Iedere giftset bevat 1 parfumcapsule, maar wanneer u deze 30 keer gebruikt heeft, kunt u de parfumcapsule van uw keuze kopen.

Wat is de levensduur van een capsule?

1 capsule is goed voor 30 keer verspreiden gedurende 5 minuten. Als u de capsule dus een keer per dag gebruikt, gaat deze een maand mee.

Werken alle parfumcapsules voor het in slaap komen en voor het wakker worden?

In het verkrijgbare assortiment parfums is de parfumcapsule AROMA DREAM speciaal ontwikkeld om u te helpen in slaap te komen, terwijl de parfumcapsule AROMA WAKE-UP ontwikkeld werd om u te helpen wakker te worden. Daarentegen kunnen bepaalde parfums, zoals AROMA RELAX en AROMA D-STRESS, zowel gebruikt worden om u in slaap te helpen als om u te helpen wakker te worden.

Kunnen er tegelijkertijd 2 parfumcapsules in de diffuser geplaatst worden: een om in slaap te komen en een om wakker te worden?

Nee, het is niet mogelijk om 2 parfumcapsules in de diffuser Night & Day te plaatsen. Het ontwerp van de diffuser Night & Day is gericht op twee verschillende thema’s, een om in slaap te komen en een om wakker te worden. Om die reden kan de diffuser Night & Day slechts een capsule tegelijk bevatten.  U kunt uw capsule echter kiezen als hulp om in slaap te komen of om wakker te worden.

Zijn de parfumcapsules recyclebaar?

Ja, de capsules zijn recyclebaar. Voor de recycling kunt u ze naar een verzamelpunt voor elektrisch afval brengen.

Wat is de kleur van het licht dat de diffuser Night & Day verspreidt?

Het licht heeft een warme kleur en geeft het licht van de opkomende zon, om u te helpen rustig aan wakker te worden.

Wordt het licht geleidelijk aan sterker om rustig aan wakker te worden?

 Ja, 2 minuten voor de geprogrammeerde wektijd gaat de diffuser Night & Day aan met warm licht dat geleidelijk aan sterker wordt, om u rustig aan en op aangename wijze te wekken.

Hoeveel melodieën heeft de diffuser Night & Day?

Er zijn 5 melodieën in de diffuser Night & Day geregistreerd, zodat u zelf kunt kiezen hoe u rustig aan gewekt wordt.

Kan ik het geluidsvolume van de melodie waarmee ik gewekt wordt instellen?

Ja, tijdens het instellen van de diffuser Night & Day, na de gewenste melodie gekozen te hebben, kunt u het geluidsvolume kiezen. U kunt uit 15 geluidsniveaus kiezen.

Heeft de diffuser Night & Day een SNOOZE-functie?

Ja, de diffuser Night & Day heeft een SNOOZE-functie.

Op het moment dat het alarm afgaat, heeft u 2 keuzes:

Keuze 1: U drukt lang op een willekeurige knop. In dat geval stopt het alarm en wordt de SNOOZE-functie uitgeschakeld.

Keuze 2: U laat het alarm afgaan en drukt op geen enkele knop en in dat geval wordt de SNOOZE-functie ingeschakeld. In dit geval worden het licht en de melodie opnieuw 1 minuut lang ingeschakeld, 10 minuten na het oorspronkelijk geprogrammeerde tijdstip. Dit kan 5 keer herhaald worden.

Kan ik de lichtsterkte van de display instellen?

Nee, het is niet mogelijk de lichtsterkte van de display in te stellen. Daarentegen hoeft u alleen maar lang op de toets  te drukken om de achtergrondverlichting te deactiveren en de display uit te schakelen. Raak een willekeurige knop aan om de display kort te verlichten en houd de toets  lang ingedrukt om de achtergrondverlichting weer te activeren.

Ik kan alleen slapen als het volledig donker is, kan ik het licht uitschakelen?

Ja, de achtergrondverlichting kan uitgeschakeld worden, zodat u zonder enig licht kunt slapen. Deze wordt in- en uitgeschakeld met behulp van de icoon (icoon plaatsen)  

Wordt in geval van een stroomonderbreking de wektijd behouden?

Ja, de Night & Day is voorzien van een condensator (een elektrisch reservoir) waarmee bij een stroomonderbreking de tijd behouden blijft.

Kan ik in de slaapfunctie het tijdstip van de verspreiding programmeren?

Nee, er is geen programmering mogelijk. Om de slaapfunctie te activeren hoeft u alleen maar lang op de toets bovenop de Night & Day te drukken. De slaapfunctie verloopt dan als volgt:

T: Starten van de slaapfunctie.

T+2min: Het parfum wordt verspreid.

T+7min: Automatische uitschakeling van de verspreiding van het parfum.

Kan ik zien hoeveel keer de parfumcapsule nog gebruikt kan worden?

Ja. Iedere keer dat de capsule geplaatst of verwijderd wordt, wordt het aantal resterende keren dat de capsule gebruikt kan worden, 3 s lang weergegeven.

Het pictogram  geeft het aantal resterende keren aan dat de capsule gebruikt kan worden.

: nog 24 tot 30 keer te gebruiken.

: nog 17 tot 23 keer te gebruiken.

: nog 10 tot 16 keer te gebruiken.

: nog 4 tot 9 keer te gebruiken.

: knippert, nog 1 tot 3 keer te gebruiken.

Nadat een capsule 30 keer gebruikt is, verschijnt CPAS OVER op de display. De capsule moet vervangen worden.

Hoe bewaar ik mijn parfumcapsule wanneer ik van capsule verander?

Als u van parfumcapsule wilt veranderen, verwijdert u de capsule uit de diffuser en bergt u deze op in zijn hermetisch afsluitbare zakje. Zorg dat het zakje goed gesloten is, om de parfumcapsule goed te bewaren.

Moet ik na het openen het hermetisch afsluitbare zakje wegwerpen?

Nee, wij raden u aan het hermetisch afsluitbare zakje te bewaren, want u kunt hier de parfumcapsule bewaren als u van parfum wilt veranderen. Na de parfumcapsule verwijderd te hebben, moet deze namelijk in zijn hermetisch afsluitbare zakje bewaard worden om later opnieuw gebruikt te kunnen worden.

Kan men gewekt worden door de verspreiding van parfums?

Ja! ‘s Ochtends, wanneer u zich in de lichte of paradoxale slaapfase bevindt, zijn uw hersenen gevoeliger voor externe prikkels, zoals geuren.

Het kan voorkomen dat dit niet voldoende is. Dat is geen reden voor paniek, als u na een verspreiding van 5 minuten nog steeds niet wakker bent, gaat er een licht branden en tot slot is er een melodie te horen. Het is de rol van de melodie het stokje over te nemen als het parfum niet voldoende zou blijken te zijn. Bij verkoudheid of wanneer u laat naar bed bent gegaan ... Zult u op tijd wakker worden.

Hoe lang duurt het voordat men wakker wordt?

Dat hangt in principe van uzelf af. De meest gevoelige mensen zijn in minder dan een minuut wakker. En de minst gevoelige mensen in bijna 3 minuten, met de hulp van het licht en de melodie. Gemiddeld heeft men twee minuten nodig om wakker te worden met de diffuser Night & Day.

Het parfum is de hele tijd te ruiken, wat moet ik doen?

Het is mogelijk dat u de eerste paar dagen van gebruik deze indruk heeft, en wel om meerdere redenen. De eerste is het parfum zelf; sommige parfums hebben een hogere concentratie vluchtige moleculen dan andere. Door de extreme vluchtigheid van bepaalde moleculen kunnen personen met een zeer gevoelige neus tijdens de eerste dagen van gebruik de indruk hebben dat het parfum de hele tijd te ruiken is. Dat verandert met de tijd, wanneer het parfum plaats maakt voor de harmonieuze verspreiding van al deze geurnoten. Het tweede punt dat in aanmerking genomen moet worden, is het vertrek waar de wekker geplaatst is. Afhankelijk van de ventilatie van de vertrekken hebben we namelijk gemerkt dat sommige parfums meer remanent zijn en we raden dan ook aan de wekker uit de buurt van ventilatiebronnen te houden voor een aangenamere beleving.

De parfums ruiken niet, wat moet ik doen?

Het is mogelijk dat de capsule leeg is. Plaats de capsule opnieuw in de diffuser en kijk wat er op de display wordt weergegeven. In geval van een lege capsule verschijnt de melding “CAPS OVER”. In dat geval moet de capsule vervangen worden.

Heeft u de capsule goed in de diffuser geplaatst? Plaats de capsule opnieuw en controleer of de lichtkring gaat branden bij het plaatsen.

Het is mogelijk dat de verspreidingsfunctie niet geactiveerd is. Controleer op de display of het symbool  of het symbool  brandt. Controleer of het symbool  brandt op het moment waarop de verspreiding moet plaatsvinden.

Het is mogelijk dat de ventilator niet werkt. Controleer via het rooster aan de achterkant of de bladen van de ventilator draaien tijdens de verspreiding = wanneer het symbool  brandt. Plaats uw hand voor het rooster aan de voorkant om te controleren of u een luchtstroom voelt.

Het is mogelijk dat het afdichtingssysteem voor de geur is geblokkeerd. Bij de slaapfunctie: wacht tot het afdichtingssysteem van de geur vrijkomt, dit duurt ca. 2 minuten. Plaats daarna (in de wekfunctie) uw hand voor het rooster aan de voorkant om te controleren of u een luchtstroom voelt wanneer het symbool  gaat branden.

Heeft u de wekker vlakbij uw bed en ter hoogte van uw hoofd geplaatst? Tegenover u? Vergeet niet dat het enkele seconden duurt voor het verspreiden begint en daarna sterker wordt. U moet 30 seconden wachten voordat u het parfum ruikt en dit in de lucht verspreid wordt. Dit gaat uiteraard niet zo snel als het verspreiden van geluid of licht.

Aanbeveling: De luchtstroom kan in 3 minuten 1,5 m lang worden.

Zijn de parfums natuurlijk of kunstmatig?

Ieder parfum wordt vervaardigd aan de hand van verschillende bestanddelen om een zo aangenaam mogelijk resultaat te verkrijgen. De parfums kunnen dan ook zowel natuurlijke elementen bevatten, als kunstmatige, vergelijkbaar met die voor fijne parfums gebruikt worden…

De parfums van de diffuser Night & Day zijn die uit het parfumassortiment AROMA, waarvan de unieke, gebruiksklare geurcomposities verrijkt zijn met essentiële oliën en ontwikkeld werden volgens een gepatenteerd protocol dat het in slaap komen bevordert en de kwaliteit van de slaap verbetert.

Wordt heerlijk uitgerust wakker in 3 geleidelijke stappen: parfum, licht en melodie, die u tijdens de hele ontwakingsfase begeleiden!

Zijn de parfums schadelijk?

Nee. De parfums worden droog en koud uit de capsules geëxtraheerd. Dat betekent dat er geen warmte wordt geproduceerd en de geurende moleculen niet aangetast worden. Bovendien respecteren onze parfums alle meest strikte normen betreffende de luchtkwaliteit (REACH, IFRA, CARB). Zij controleren met name de concentratie van iedere component, zodat de waarschuwingslimiet niet overschreden wordt. Onze parfums worden tijdens het ontwaken slechts enkele minuten, en in een lage concentratie verspreid.

Is Night & Day geschikt voor gevoelige personen?

De parfums voor de diffuser Night & Day zijn gebruiksklaar en verrijkt met essentiële oliën.

De parfums worden droog en koud uit de capsules geëxtraheerd. Dat betekent dat er geen warmte wordt geproduceerd en de geurende moleculen niet aangetast worden. Bovendien respecteren onze parfums de geldende normen en regelgevingen (REACH, IFRA, CARB, CLP-verordening) die een veilig gebruik hiervan garanderen.

Ondanks alles en hoewel er geen alcohol gebruikt wordt, beschikken we niet over gegevens en studies betreffende het gebruik van deze navullingen op gevoelige personen.

Wij geven er dan ook de voorkeur aan om gevoelige personen af te raden deze capsules te gebruiken.

Technische problemen

Als uw product technische problemen ondervindt, raden wij u aan ons een video bij uw e-mail te voegen. Dat zal ons helpen onmiddellijk te begrijpen wat er met uw product aan de hand is. Na de ontvangst van de video van uw Night & Day product zal deze naar onze technische dienst gestuurd worden om te bekijken welke procedure gevolgd moet worden.

Staat er garantie op mijn diffuser N&D?

Ja, de diffuser N&D heeft een garantie van 2 jaar. Onder voorbehoud dat u uw diffuser gebruikt heeft volgens de gebruiksaanwijzing en uitsluitend met de parfumnavulling voor diffuser Night & Day. Gelieve voor al uw claims uw aankoopbewijs te verstrekken en u te richten tot uw verkooppunt of de klantenservice van Maison Berger Paris, per telefoon per e-mail. Een retourzending is uitsluitend mogelijk na voorafgaande toestemming van Maison Berger Paris.

DE MISTDIFFUSER

Na mijn mistdiffuser aangezet te hebben, zie ik geen of onvoldoende nevel, wat moet ik doen?

1) Controleer of de stekker in het stopcontact zit en of de mistdiffuser ingeschakeld is.

2) Ander merken huisparfum en/of oplossingen zijn niet geschikt voor het apparaat, alleen de gebruiksklare navullingen voor de mistdiffuser van Maison Berger Paris garanderen de goede werking.

3) Als uw mistdiffuser tijdens het inschakelen 5 keer knippert, betekent dit dat er niet voldoende parfum in het reservoir zit. Om dit probleem op te lossen vult u voldoende product bij in de houder tot het juiste volume bereikt is.

4) Zorg dat het parfum niet het maximale niveau van het reservoir, 80 ml, overschrijdt. Is dat wel het geval verwijder dan de overtollige vloeistof.

5) Controleer of er geen vuil op de ultrasone houder zit en maak deze schoon met een zachte doek als dat wel het geval is.

6) Inspecteer de uitgang van de nevel en de gleuf die verstopt kunnen raken en verwijder eventuele verstoppingen.

7) Controleer of het parfumverspreiden niet gestopt is door de afstandsbediening (off-knop voor verspreiding ingedrukt).

Wanneer mijn mistdiffuser uitgaat nadat alle geparfumeerde oplossing op is zie ik nog een beetje parfum in het reservoir van de mistdiffuser, is dat normaal?

Het is normaal dat er aan het einde van ieder gebruik een restje parfum overblijft.

1) Als u hetzelfde parfum in uw mistdiffuser wilt blijven gebruiken, vul deze dan opnieuw met maximaal 80 ml.

2) Als u van parfum wilt veranderen gooi het resterende parfum dan weg, en reinig het reservoir met een zachte doek, alvorens het opnieuw te vullen met de geparfumeerde navullingen voor mistdiffuser van Maison Berger Paris.

Waarom werkt de afstandsbediening niet?

Controleer of het plastic lipje verwijderd is. De batterij kan leeg zijn, vervang hem in dat geval door een batterij CR2025. Het is ook mogelijk dat de mistdiffuser de afstandsbediening niet detecteert, het is dan ook belangrijk om de afstandsbediening goed op de mistdiffuser te richten en hier niet verder dan 3 meter vanaf te staan.

Toen ik de stekker van de mistdiffuser in het stopcontact stak zag ik vonken, wat is er aan de hand?

U heeft waarschijnlijk eerst de stekker in het stopcontact gestoken en het netsnoer pas daarna aangesloten op de mistdiffuser.

U moet namelijk eerst het netsnoer op de diffuser aansluiten voordat u de stekker in het stopcontact steekt. Deze volgorde is uiterst belangrijk om storingen te voorkomen.

Schakelt de mistdiffuser niet in?

1) Controleer of de stekker in het stopcontact zit.

2) Controleer of de aan-/uitknop op de afstandsbediening of onder de mistdiffuser ingedrukt is.

We zien schuim in de gebruiksklare oplossing van Maison Berger Paris, is dat normaal?

Als u het parfum geschud heeft is het normaal dat er schuim ontstaat. Laat het parfum rusten alvorens deze te gebruiken.

Staat er garantie op mijn mistdiffuser?

Er is een garantie van 2 jaar op het elektrische gedeelte, maar deze geldt niet voor de bekleding. Onder voorbehoud dat u uw mistdiffuser gebruikt heeft volgens de gebruiksaanwijzing en uitsluitend met de parfumnavullingen voor de mistdiffuser van Maison Berger Paris. Gelieve voor al uw claims uw aankoopbewijs te verstrekken en u te richten tot uw verkooppunt of de klantenservice van Maison Berger Paris. Een retourzending is uitsluitend mogelijk na voorafgaande toestemming van Maison Berger Paris.

Adviezen & tips om de goede werking van uw mistdiffuser te garanderen:

- Gebruik uitsluitend navullingen voor mistdiffuser van het merk Maison Berger Paris. Door andere oplossingen te gebruiken zou uw mistdiffuser vroegtijdig vervuild of defect kunnen raken.

- Voeg nooit water, parfum of essentiële olie toe aan uw mistdiffuser. De geparfumeerde oplossingen van Maison Berger Paris zijn gebruiksklaar, door water toe te voegen zou er kalkaanslag in de mistdiffuser kunnen ontstaan waardoor deze beschadigd zou kunnen raken.

In beide gevallen vervalt de garantie en kunt u hier geen aanspraak op maken!

LEVERING

Wat zijn de levertijden?

Zo spoedig mogelijk na het ontvangen van uw bestelling wordt uw pakket voorbereid. U ontvangt uw pakket binnen ca. 3 tot 5 werkdagen. Wij sturen u een e-mail waarmee u de verzending van uw bestelling kunt volgen.

Wat zijn de bezorgkosten?

De kosten voor bezorgen bedragen € 6,95.

Wij versturen uw bestelling gratis bij een bestelling t.w.v. € 45,- of meer.

Hoe kan ik een bezorgadres wijzigen?

In uw account vindt u een adressenlijst, waarin u verschillende bezorgadressen kunt opslaan. Nadat uw bestelling gevalideerd is, kunt u uw bezorgadres niet meer wijzigen.

Bezorgt u in het buitenland?

Uiteraard bezorgt Maison Berger Paris in het buitenland. U plaatst heel gemakkelijk en snel uw bestelling op de website van het desbetreffende land.

Hoe kan ik mijn bestelling volgen?

Ga voor het volgen van uw bestelling naar uw account, hier vindt u vervolgens de track & trace link. U ontvangt tevens een e-mail op het moment dat uw bestelling verzonden wordt, zodat u uw pakket kunt volgen.

Wat moet ik doen als een besteld product ontbreekt?

Wij besteden bijzonder veel aandacht aan de voorbereiding van uw pakket. Mocht een product echter in uw pakket ontbreken of onverhoopt beschadigd zijn, neem dan contact op met de Klantenservice via contact@maison-berger.nl.

RETOURZENDINGEN EN TERUGBETALINGEN


Onder welke voorwaarden vindt een retourzending of terugbetaling plaats?

Wij verzoeken u de Algemene Verkoopvoorwaarden te raadplegen.

Hoe kunt u een artikel retourneren?

Als u van gedachten veranderd bent, kunt u uw bestelling of product terugzenden.

U meldt uw retour aan via contact@maison-berger.nl. U ontvangt vervolgens verdere instructies per e-mail.

VERKOOPPUNTEN

Waar kan ik de producten van Maison Berger Paris vinden?

Op www.maison-berger.nl vindt u onze storelocator. Hier vindt u eenvoudig en snel het dichtstbijzijnde verkooppunt.

KLANTENSERVICE

Hoe neem ik contact op met de Klantenservice?

U kunt per e-mail contact opnemen met de Klantenservice via contact@maison-berger.nl

Zijn mijn persoonlijke gegevens beveiligd?

Maison Berger Paris doet alles om de persoonsgegevens van zijn klanten te beveiligen.

Onze databases worden dan ook in geen geval gedeeld met derden.

Meer details vindt u onder persoonsgegevens.

Bovendien kunt u uw persoonsgegevens wijzigen of verwijderen via uw account.

Hoe blijf ik op de hoogte van de evenementen en aanbiedingen van Maison Berger Paris?

Om op de hoogte te blijven van onze nieuwe producten en het laatste nieuws, kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief via deze link of volgt u ons via Facebook of Instagram.